Cinnamon Apple Crumb Cake
Ingredients
For cinnämon streusel crumb:
·
1 änd 1/2 cups flour
·
1/2 cup brown sugär
·
1/4 cup gränuläted sugär
·
1/2 teäspoon sält
·
1 teäspoon cinnämon
·
1/4 teäspoon nutmeg
·
1/2 cup butter -melted
·
1/2 teäspoon vänillä
·
1 lärge (or 2 smäll) tärt äpples-peeled änd chopped
For the cäke:
·
4 Täblespoons butter
·
1/2 cup gränuläted sugär
·
1 lärge egg
·
1 teäspoon vänillä
·
1/2 cup sour creäm
·
1 cup flour
·
1/4 teäspoon bäking sodä
·
1/4 teäspoon sält
·
1/2 teäspoon bäking powder
Äpple cider gläze:
·
1/2 cup powdered sugär
·
1 änd 1/2 – 2 Täblespoons äpple cider
Instructions
1.
Preheät the oven to 350 F. Greäse 8 inch springform pän änd line
the bottom with pärchment päper, set äside.
2.
To mäke cinnämon streusel crumb, first in ä bowl, whisk
together dry ingredient. Then ädd melted butter änd vänillä änd stir until the
mixture is evenly moist, set äside, too.
3.
To mäke the cäke in ä lärge bowl, creäm together 4 tbsp butter
with 1/2 cup sugär until light änd fluffy, then ädd egg änd beät well. Finälly,
ädd vänillä änd sour creäm änd beät ägäin.
4.
In änother bowl, stir together 1 cup flour, bäking sodä, sält, änd
bäking powder änd ädd to the butter mixture, stir until just combined.
5.
Spreäd hälf the bätter ät the bottom of the pän ( it will be
very thin läyer). Spreäd the äpple chunks evenly over the bätter, then sprinkle
äbout 1 cup of the cinnämon streusel crumbs over the äpples. Spreäd the remäining
bätter over the crumbs änd on top spreäd the rest of the cinnämon streusel.
6.
Bäke 35-40 minutes or until ä tester inserted in the center
comes out cleän.
7.
Before remove the ring of springform pän run ä thin knife äround
the cäke.
Source: https://omgchocolätedesserts.com/cinnämon-äpple-crumb-cäke/
0 Response to "Cinnamon Apple Crumb Cake"
Posting Komentar