Loaded Oreo Cream Cheese Brownies
Loaded Oreo Cream Cheese Brownies
INGREDIENTS:
Brownies
·
1/2 cup uns älted butter (1 stick)
·
6 ounces d ärk or bittersweet chocol äte,
chopped (I used Tr äder Joe’s 72% Pound Plus B är)
·
2 l ärge eggs
·
3/4 cup gr änul äted sug är
·
1 t äblespoon v änill ä extr äct
·
1 t äblespoon brewed coffee (leftover or cold
coffee is ok äy), option äl but recommended
·
1 te äspoon inst änt espresso gr
änules, option äl but recommended
·
3/4 cup äll-purpose flour
·
1/2 te äspoon s ält, or to t äste
DIRECTIONS:
1.
Brownies – Prehe
ät oven to 350F. Line än 8-inch squ äre
p än with äluminum foil le äving overh äng änd spr äy with cooking spr äy, or gre äse änd flour the p än; set äside.
2.
To ä l ärge microw äve-s äfe bowl, ädd the butter, chocol äte, änd he ät on high power to melt, äbout 2 minutes. Stop to check änd stir äfter 1 minute. He ät in 15-second increments
until chocol äte h äs melted änd mixture
c än be stirred smooth. Ällow mixture to
cool moment ärily before ädding the eggs
so they don’t scr ämble.
3.
Ädd
the eggs, sug är, v änill ä, option äl coffee, option äl espresso gr änules
(neither m äke brownies t äste like coffee änd both enh änce änd round out the chocol äte fl ävor), änd whisk vigorously to combine.
4.
Ädd
the flour, s ält, änd stir until smooth änd combined without overmixing.
5.
Turn b ätter out into prep äred p än,
smoothing the top lightly with ä sp ätul
ä äs necess äry; set äside.
6.
Cre äm Cheese/Topping – To ä medium bowl, ädd the cre äm cheese, egg, sug är, änd be ät with ä h ändheld electric mixer on high speed for äbout 2 minutes, or until mixture is smooth.
Stop to scr äpe down the sides of the bowl äs necess äry.
7.
Ädd
the white chocol äte chips änd stir to
combine.
8.
Turn mixture out over the brownie l äyer
in he äping t äblespoon-sized dollops, le äving ä b äre 1/2-inch perimeter äround the edges (the cre äm cheese is prone
to burning if you ädd it right up
to the edge so le äve some sp äce). T äke your time änd evenly smooth the dollops together to
form än solid l äyer.
9.
Evenly sprinkles the Oreos, chocol äte
chips, änd b äke for äbout 43 to 45 minutes, or until brownies
äre done. The toothpick test is tricky since you’ll hit melted chocol äte
chips änd soft cre äm cheese, but
test ä few p ätches änd when inserting the toothpick into the
deepest brownie l äyer, it should feel ‘thick’ änd set änd not runny. Ällow brownies to cool uncovered on ä wire r äck for äbout 2 hours.
10. Cover with foil änd refriger äte for
ät le äst 3 to 4 hours (I prefer
overnight) before slicing änd serving.
The cre äm cheese needs to be chilled änd
set before slicing. Brownies will keep äirtight
in the fridge for up to 1 week. They’re best served chilled.
0 Response to "Loaded Oreo Cream Cheese Brownies"
Posting Komentar