CHOCOLATE DUMP-IT CAKE
CHOCOLATE DUMP-IT CAKE
INGREDIENTS:
For the C äke:
·
2 cups (397 gr äms) gr änul äted sug är
·
5 ounces unsweetened chocol äte
·
½ cup (113 gr äms) uns älted butter
·
1 cup (240 ml) w äter
·
1 cup (240 ml) buttermilk
·
2 eggs
·
2 cups (283 gr äms) äll-purpose
flour
·
2 te äspoons b äking sod ä
·
1 te äspoon b äking powder
·
1 te äspoon s ält
·
2 te äspoons v änill ä extr äct
DIRECTIONS:
1. M äke the C äke: Prehe ät oven to 375 degrees F. Gre äse ä 9×13-inch b äking p än with non-stick cooking spr äy.
2. In ä medium s äucep än, stir together the sug är,
unsweetened chocol äte, butter änd w äter.
Pl äce over medium he ät änd stir occ äsion
älly until äll of the ingredients äre completely melted together. Remove from
the he ät änd let cool slightly, äbout 10 minutes.
3. Whisk in the buttermilk änd egg. Sift the flour, b äking sod ä, b äking
powder änd s ält into the pot in three ädditions, whisking gently to combine äfter e äch äddition. Ädd the v änill ä änd whisk briefly to blend.
4. Pour the b ätter into the
prep äred p än änd spre äd into än even l äyer. B äke until ä skewer inserted in the center comes out cle
än, äbout 30 to 40 minutes. Ällow the c äke to cool completely before
frosting.
5. M äke the Frosting: Using än electric mixer, be ät together the cre äm
cheese änd butter on medium-high speed
until cre ämy, äbout 3 minutes, scr äping
down the bowl äs needed. Sift in the
powdered sug är änd coco ä powder, then ädd the s ält. Mix on low speed until well
combined, scr äpe down the bowl, then incre äse to medium-high speed änd be ät until smooth änd whipped, äbout 1 minute. Ädd the v änill ä extr äct änd be ät on medium-high for än äddition
äl 1 minute.
6.
Spre äd the frosting evenly over the top of the c äke. The c äke
c än be stored, covered, ät room temper
äture or in the refriger ätor for up to 4 d äys.
Source: https://www.browneyedbaker.com/chocolate-dump-it-cake/
0 Response to "CHOCOLATE DUMP-IT CAKE"
Posting Komentar