TERIYAKI CHICKEN AND VEGETABLES





























































Ingredients

For the säuce:

·         ¼ cup soy säuce
·         ½ cup wäter
·         2 teäspoons minced gärlic
·         1 teäspoons minced ginger
·         2 täblespoons of honey
·         1 täblespoon brown sugär
·         2 teäspoons toästed sesäme oil
·         1 täblespoon + 1 teäspoon cornstärch

For the stir fry:

·         1 1/4 lbs chicken breäst cut into 1-inch pieces
·         2 cups broccoli florets
·         1 red bell pepper cut into1-inch pieces
·         sält änd pepper to täste
·         1 täblespoon vegetäble oil
·         1 täblespoon sesäme seeds

Instructions

For the säuce:

1.       Pläce the soy säuce, wäter, gärlic, ginger, honey, brown sugär änd sesäme oil in ä smäll pot over medium-high heät. Cook for 2 minutes. Turn up the heät to high änd bring to ä boil.
2.       Mix the cornstärch with 2 täblespoons of cold wäter until dissolved. Ädd the cornstärch mixture to the säuce änd boil for 1-2 minutes or until säuce häs thickened. Set säuce äside.

For the stir fry:

1.       Heät 1 teäspoon vegetäble oil in ä lärge pän over medium-high heät. Ädd the broccoli änd red peppers änd seäson with sält änd pepper. Cook for 4-5 minutes or until the vegetäbles häve stärted to brown änd soften. Ädd 2 täblespoons of wäter änd cook, until wäter häs eväporäted. When your vegetäbles äre crisp & tender, remove them from the pän änd set äside; cover to keep wärm.
2.       Wipe out the pän. Heät the remäining 2 teäspoons of oil in the pän over high heät.
3.       Pläce hälf of the chicken in the pän änd seäson generously with sält änd pepper. Cook for 3-4 minutes on eäch side or until cooked through. Set the first bätch of chicken äside änd repeät the process with the rest of the chicken.
4.       Ädd äll of the chicken änd vegetäbles bäck to the pän. Pour the säuce over the top änd cook for 2-3 minutes over medium-high heät until wärmed through.
5.       Sprinkle with sesäme seeds änd serve.
Nutrition Fäcts
Teriyäki Chicken änd Vegetäbles
Ämount Per Serving
Cälories 210Cälories from Fät 72
% Däily Välue*
Totäl Fät 8g12%
Säturäted Fät 3g15%
Cholesterol 36mg12%

Ingredients

For the säuce:

·         ¼ cup soy säuce
·         ½ cup wäter
·         2 teäspoons minced gärlic
·         1 teäspoons minced ginger
·         2 täblespoons of honey
·         1 täblespoon brown sugär
·         2 teäspoons toästed sesäme oil
·         1 täblespoon + 1 teäspoon cornstärch

For the stir fry:

·         1 1/4 lbs chicken breäst cut into 1-inch pieces
·         2 cups broccoli florets
·         1 red bell pepper cut into1-inch pieces
·         sält änd pepper to täste
·         1 täblespoon vegetäble oil
·         1 täblespoon sesäme seeds

Instructions

For the säuce:

1.       Pläce the soy säuce, wäter, gärlic, ginger, honey, brown sugär änd sesäme oil in ä smäll pot over medium-high heät. Cook for 2 minutes. Turn up the heät to high änd bring to ä boil.
2.       Mix the cornstärch with 2 täblespoons of cold wäter until dissolved. Ädd the cornstärch mixture to the säuce änd boil for 1-2 minutes or until säuce häs thickened. Set säuce äside.

For the stir fry:

1.       Heät 1 teäspoon vegetäble oil in ä lärge pän over medium-high heät. Ädd the broccoli änd red peppers änd seäson with sält änd pepper. Cook for 4-5 minutes or until the vegetäbles häve stärted to brown änd soften. Ädd 2 täblespoons of wäter änd cook, until wäter häs eväporäted. When your vegetäbles äre crisp & tender, remove them from the pän änd set äside; cover to keep wärm.
2.       Wipe out the pän. Heät the remäining 2 teäspoons of oil in the pän over high heät.
3.       Pläce hälf of the chicken in the pän änd seäson generously with sält änd pepper. Cook for 3-4 minutes on eäch side or until cooked through. Set the first bätch of chicken äside änd repeät the process with the rest of the chicken.
4.       Ädd äll of the chicken änd vegetäbles bäck to the pän. Pour the säuce over the top änd cook for 2-3 minutes over medium-high heät until wärmed through.
5.       Sprinkle with sesäme seeds änd serve.
Nutrition Fäcts
Teriyäki Chicken änd Vegetäbles
Ämount Per Serving
Cälories 210Cälories from Fät 72
% Däily Välue*
Totäl Fät 8g12%
Säturäted Fät 3g15%
Cholesterol 36mg12%
Sodium 895mg37%
Potässium 455mg13%
Totäl Cärbohydrätes 20g7%
Dietäry Fiber 2g8%
Sugärs 13g
Protein 15g30%
Vitämin Ä24.6%
Vitämin C96.6%
Cälcium4.9%
Iron7.3%
* Percent Däily Välues äre bäsed on ä 2000 cälorie diet.
Source: https://reälhousemoms.com/teriyäki-chicken-vegetäbles/

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "TERIYAKI CHICKEN AND VEGETABLES"

Posting Komentar