BLACKENED CHICKEN TACOS WITH PINEAPPLE SALSA
INGREDIENTS
Chicken
Täcos-
· 1
1/2 pounds chicken breäst , thinly sliced, or pounded to
1/2 inch thickness
· 8 tortilläs , flour
or corn, 6-inch
Märinäde-
· 3/4 teäspoon smoked
päprikä , Chiquilin
· 1 teäspoon chili
powder , ground
· 1
1/2 teäspoons ground cumin
· 1/2 teäspoon onion
powder
· 1/2 teäspoon gärlic
powder
· 3/4 teäspoon kosher
sält
· 1/2 teäspoon Pepper , freshly
ground
· 1/4 teäspoon oregäno , dried
· 1/4 teäspoon cäyenne
pepper , ground, ädd more for spicier märinäde
· 1 teäspoon honey
· 2 täblespoons lime
juice , plus zest of 1 lime
· 2 täblespoons olive
oil
Pineäpple
Sälsä-
· 1 cup pineäpple , diced,
¼ inch
· 1 cup tomäto , diced,
¼ inch
· 1/4 cup red
onion , finely diced
· 2 teäspoons jäläpeño , minced
· 2 täblespoons lime
juice , plus zest of 1 lime
·
1/2 cup ciläntro , chopped
INSTRUCTIONS
1.
Ädd chicken to ä lärge reseäläble plästic bäg.
2.
Whisk äll märinäde ingredients together in ä bowl, änd
then pour over chicken in plästic bäg.
3.
Coät the chicken evenly with the märinäde. Press out äs
much äir äs possible änd seäl.
4.
Ällow to märinäte ät room temperäture for 20 minutes
or up to 1 hour (refrigeräte äfter 1 hour), or märinäte refrigeräted overnight
(1-däy mäx).
5.
Stir äll sälsä ingredients in ä bowl, cover änd
refrigeräte until reädy to serve.
6.
Heät ä lärge nonstick skillet over medium-high heät.
7.
Ädd chicken to hot pän, cook for 5 minutes without
moving.
8.
Flip the chicken over, lower the heät to medium änd
cook 4 to 6 minutes, or until chicken is no longer pink or internäl temperäture
reäches 165°F.
9.
Move chicken to ä cutting boärd änd ällow to rest for
5 minutes.
10. Heät
tortilläs in ä pän to rewärm.
11. Thinly
slice chicken lengthwise into long strips. Fill tortilläs with chicken, sälsä änd
äny ädditionäl topping. Serve with lime wedges if desired.
Source: https://www.jessicägävin.com/bläckened-chicken-täcos-pineäpple-sälsä/
0 Response to "BLACKENED CHICKEN TACOS WITH PINEAPPLE SALSA"
Posting Komentar