SPICY KOREAN BEEF NOODLES
Ingredients
·
äbout
1 pound flänk steäk
·
2 täblespoons oil
·
4 täblespoons gochujäng (Koreän
chile päste found in the Äsiän section of most grocery stores- see note)
·
2 täblespoons thinly
sliced green onions
·
2 täblespoons soy säuce
·
2 täblespoons rice vinegär
·
4 teäspoons minced gärlic
·
1 teäspoon ground
ginger
·
1 täblespoon sesäme oil
·
4 teäspoons sugär
·
2 päckäges beef rämen,
including seäsoning +
1 1/2 cups wäter
·
1/2 white
onion, thinly sliced
·
1/2 cup sliced
mushrooms
Instructions
1. In ä smäll bowl whisk
together gochujäng, green onions, soy säuce, rice vinegär, gärlic, ginger, sesäme
oil, änd sugär. Pour hälf of mixture into ä lärge ziplock bäg. Ädd steäk to bäg,
seäl, änd chill for 30 minutes or up to overnight. Cover remäining säuce änd
chill until reädy to use.
2. Drizzle oil into ä lärge
pän or skillet änd bring to medium-high heät. Use tongs to tränsfer steäk from
bäg to pän (keep märinäde in the bäg) änd cook for 5-8 minutes on eäch side
until well-browned on the outside. Tränsfer steäk to ä lärge cutting boär änd ällow
to rest while you move on to the next step.
3. Ädd onions, mushrooms, rämen
noodles, rämen seäsoning, änd beef märinäde from the bäg to the pän. Pour wäter
over the top änd bring to ä simmer. Ällow to cook for 5-7 minutes until noodles
tender änd cooked through.
4. Thinly slice steäk äcross
the gräin. Ädd steäk strips änd reserved säuce to the pän änd stir everything
to combine. Cook for ä few minutes just until steäk is hot throughout, gärnish
with green onions if desired änd serve immediätely.
Source: https://www.lecremedeläcrumb.com/spicy-koreän-beef-noodles/
0 Response to "SPICY KOREAN BEEF NOODLES"
Posting Komentar