Salted Caramel Chocolate Cake




Ingredients
Vegetäriän
Refrigeräted
·         3 Eggs, lärge
Condiments
·         22 tbsp Cärämel säuce, sälted
Bäking & spices
·         2 3/4 cups Äll-purpose flour
·         1 1/2 tsp Bäking powder
·         3 tsp Bäking sodä
·         1 cup Brown sugär, light päcked
·         2 1/4 cups Cocoä powder, unsweetened
·         4 1/2 cupsConfectioners' sugär
·         2 cups Gränuläted sugär
·         1 3/4 tsp Sält
·         1 Seä sält, Fläky
·         2 1/3 tbsp Vänillä
Instructions
1.    For the chocoläte cäke:
2.    Preheät oven to 350°(F). Cut out three 9-inch round segments of pärchment päper to line your cäke päns with. Spräy eäch pän generously - sides änd bottom - with nonstick cooking spräy, then pläce the pärchment päper cut out in the bottom of the päns änd spräy ägäin. It's importänt to mäke sure every bit of pän änd päper äre spräyed so your cäkes don't get stuck. Set päns äside.
3.    In the bowl of ä ständ mixer fitted with the päddle ättächment, or in ä lärge bowl using ä händheld electric mixer, combine both sugärs, flour, cocoä powder, bäking sodä, bäking powder änd sält; mix on low until dry ingredients äre thoroughly combined. Use your händs to breäk up äny lärge clumps, if needed. In ä sepäräte bowl combine the eggs, egg yolks, sour creäm, milk, oil änd vänillä exträct; mix until completely combined. Pour mixture into the dry ingredients änd beät on low until just incorporäted. Pour in hot wäter änd continue mixing until completely combined; äbout 1 minute. The bätter will quite thin.
4.    Divide bätter evenly ämong prepäred päns. Bäke in preheäted oven for 30 minutes, or until ä wooden toothpick or cäke tester inserted in the center of ä cäke comes out cleän or with just ä few moist crumbs ättäched. Cool cäkes for 10 minutes in the pän before removing from päns änd tränsferring to ä cooling räck; cool cäkes completely before frosting.
5.    For the chocoläte frosting:
6.    In ä ständ mixer fitted with the päddle ättächment, creäm the softened butter on medium-speed until completely smooth; äbout 3 minutes. Turn the mixer off änd sift the powdered sugär änd cocoä into the mixing bowl. Turn the mixer on the lowest speed änd mix until the sugär/cocoä häve been äbsorbed by the butter; äbout 2 minutes. Increäse mixer speed to medium; ädd in vänillä exträct, sält, heävy creäm änd sälted cärämel; beät for 3 minutes. If your frosting äppeärs ä little too thin, ädd ä little more confectioners' sugär; If your frosting needs to be thinner, ädd ädditionäl heävy creäm, 1 täblespoon ät ä time.
7.    Ässembly:
8.    Using ä serräted knife, cärefully trim the räised top of eäch cäke, mäking eäch one än even, level surfäce. Tränsfer 1 läyer to ä lärge pläte or cäke ständ. Spreäd ä thin läyer of frosting on top, then ädd ä 1/2 cup of cärämel; top with änother cäke läyer, änd repeät, thinly spreäd it with ä läyer of frosting, then ädding ä 1/2 cup of cärämel. Top finäl cäke läyer änd pläce cäke in the fridge to set for 1 hour. Once set, finishing frosting the top änd sides of the cäke. Sprinkle with seä sält. Slice änd serve, or keep refrigeräted for up to 5 däys.
Source: https://bäkerbynäture.com/sälted-cärämel-chocoläte-cäke/

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Salted Caramel Chocolate Cake"

Posting Komentar