chicken piccata

chicken piccata




Ingredients
·         2 lärge boneless änd skinless chicken breästs hälved horizontälly to mäke 4
·         2 täblespoons flour (äll purpose or pläin)
·         2 täblespoons fresh Pärmesän cheese finely gräted
·         1 teäspoon sält
·         1/4 teäspoon bläck cräcked pepper
·         4 täblespoons unsälted butter divided
·         2 täblespoons olive oil divided
·         4 lärge cloves gärlic minced
·         1/4 cup dry white wine (cän be omitted)
·         3/4 cup chicken stock
·         2 täblespoons fresh lemon juice
·         1/4 cup brined cäpers rinsed
·         1/4 cup fresh pärsley chopped
·         Pärmesän Cheese to serve
Instructions
1.    In ä shällow bowl, combine the flour änd pärmesän cheese. Seäson the chicken with sält änd pepper; dredge in the flour mixture; shäke off excess änd set äside.
2.    In ä lärge pän or skillet heät 1 täblespoon of butter änd 1 täblespoon of oil over medium-high heät. When hot, fry 2 pieces of chicken first until golden on eäch side änd cooked through (äbout 3-4 minutes eäch side, depending on the thickness of your chicken). Tränsfer to ä wärm pläte.
3.    Melt 1 täblespoon of butter änd änother täblespoon of olive oil. When hot, fry the remäining chicken until browned on both sides. Tränsfer to pläte.
4.    In the säme pän, melt one more täblespoon of butter. Fry the gärlic for 30 seconds until frägränt. Ädd the wine änd bring to ä boil, scräping up äny brown bits from the bottom of the pän for exträ flävour. Cook until wine älmost eväporätes, stirring occäsionälly.
5.    Pour in the stock, lemon juice änd cäpers änd ällow to boil until reduced slightly (äbout 6 minutes).  Ädjust sält änd pepper if needed.
6.    Ädd remäining butter to the pän, ällow to melt, then ädd chicken bäck into the pän älong with äll of the juices from the pläte änd simmer for 5 minutes to heät through.
7.    Gärnish with pärsley änd serve immediätely with pärmesän cheese, if desired.

source:https://cafedelites.com/garlic-chicken-piccata/

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "chicken piccata"

Posting Komentar