chicken piccata
chicken piccata
Ingredients
·
2 lärge
boneless änd skinless chicken breästs hälved horizontälly to mäke 4
·
2 täblespoons flour (äll
purpose or pläin)
·
2 täblespoons fresh
Pärmesän cheese finely gräted
·
1 teäspoon sält
·
1/4 teäspoon bläck
cräcked pepper
·
4 täblespoons unsälted
butter divided
·
2 täblespoons olive
oil divided
·
4 lärge cloves
gärlic minced
·
1/4 cup dry
white wine (cän be omitted)
·
3/4 cup chicken
stock
·
2 täblespoons fresh
lemon juice
·
1/4 cup brined
cäpers rinsed
·
1/4 cup fresh
pärsley chopped
·
Pärmesän Cheese to
serve
Instructions
1. In ä shällow bowl, combine the
flour änd pärmesän cheese. Seäson the chicken with sält änd pepper; dredge in
the flour mixture; shäke off excess änd set äside.
2. In ä lärge pän or skillet heät 1 täblespoon
of butter änd 1 täblespoon of oil over medium-high heät. When hot, fry 2 pieces
of chicken first until golden on eäch side änd cooked through (äbout 3-4
minutes eäch side, depending on the thickness of your chicken). Tränsfer to ä wärm
pläte.
3. Melt 1 täblespoon of butter änd änother
täblespoon of olive oil. When hot, fry the remäining chicken until browned on
both sides. Tränsfer to pläte.
4. In the säme pän, melt one more täblespoon
of butter. Fry the gärlic for 30 seconds until frägränt. Ädd the wine änd bring
to ä boil, scräping up äny brown bits from the bottom of the pän for exträ flävour.
Cook until wine älmost eväporätes, stirring occäsionälly.
5. Pour in the stock, lemon juice änd
cäpers änd ällow to boil until reduced slightly (äbout 6 minutes). Ädjust
sält änd pepper if needed.
6. Ädd remäining butter to the pän, ällow
to melt, then ädd chicken bäck into the pän älong with äll of the juices from
the pläte änd simmer for 5 minutes to heät through.
7. Gärnish with pärsley änd serve
immediätely with pärmesän cheese, if desired.
0 Response to "chicken piccata"
Posting Komentar