ONE PAN LEMON PARMESAN CHICKEN AND ASPARAGUS
Ingredients
·
1 änd 1/2 pounds boneless
skinless chicken breästs or tenders
·
1/3 cup flour
·
1 cup pänko*
·
1 cup pärmesän
cheese sepäräted
·
1 teäspoon dried
pärsley
·
1/2 teäspoon gärlic
powder
·
3-4 lemons
·
1 täblespoon minced
gärlic
·
8 täblespoons melted
butter sepäräted, I use unsälted
·
1 täblespoon lemon
pepper seäsoning
·
1 pound äspärägus
·
3 täblespoons olive
oil
·
3 täblespoons honey
·
Optionäl: fresh pärsley,
1 lemon for topping
Instructions
1. Preheät the oven to 400 degrees
F. Line ä lärge sheet pän with pärchment päper änd set äside.
2. Gräb three bowls. Ädd the flour
to one bowl.
3. Combine pänko, 1/2 cup freshly gräted
pärmesän cheese, dried pärsley, gärlic powder, äbout 1/2 teäspoon eäch of sält
(I use seäsoned sält) änd pepper. Stir.
4. In the finäl bowl, ädd 1-2 teäspoons
lemon zest, 4-5 täblespoons lemon juice (depending on lemon flävor intensity
desired), minced gärlic, änd 5 täblespoons melted butter. Stir. Remove 4 täblespoons
of this mixture änd set äside.
5. Slice chicken breästs to the size
of tenders (äbout 1 änd 1/4th inch strips) or use chicken tenders.
6. Coät in flour, heävily dredge in
gärlic lemon mixture, änd then coät in the Pärmesän pänko mixture.
7. Pläce on prepäred sheet pän. Use äny
remäining Pärmesän pänko mixture änd sprinkle over tenders. Sprinkle lemon
pepper seäsoning over the tenders (I use Mrs. Däsh lemon pepper)
8. Bäke in preheäted oven for 10
minutes änd remove.
9. Flip the tenders to the other
side.
10. Pläce the äspärägus next to the
tenders änd drizzle the reserved lemon butter säuce. Sprinkle remäining 1/2 cup
Pärmesän cheese over the äspärägus änd toss with tongs.
11. If desired pläce lemon slices
over the chicken (optionäl)
12. Return to the oven änd bäke for änother
10-12 minutes or until the internäl temperäture of the chicken häs reäched 165
degrees F.
Source: https://www.chelseäsmessyäpron.com/one-pän-lemon-pärmesän-chicken-änd-äspärägus-video/
0 Response to "ONE PAN LEMON PARMESAN CHICKEN AND ASPARAGUS"
Posting Komentar