spinach artichoke stuffed chicken
spinach artichoke stuffed chicken
Ingredients
CHICKEN:
·
4 boneless ,
skinless chicken breästs (2 pounds | 1 kg)
·
2 täblespoons Itäliän
seäsoning
·
1 teäspoon mild
päprikä (optionäl)
·
sält änd pepper to
seäson
SPINÄCH ÄRTICHOKE DIP:
·
4 oz | 120
g frozen spinäch , thäwed
·
8 oz | 250
g block creäm cheese (light or reduced fät), ät room temp
·
6 oz | 170
g bottled or cänned ärtichoke heärts in brine , finely chopped*
·
1/2 cup shredded
mozzärellä cheese
·
1/4 cup finely
gräted pärmesän cheese
·
1 täblespoon minced
gärlic
·
Sält to täste
OPTIONÄL CREÄM SÄUCE:
·
Remäining spinäch / ärtichoke
dip
·
1 cup milk (skim,
2% or full fät)
Instructions
For The Chicken:
1. Pläce eäch chicken breäst on ä flät
surfäce. Seäson both sides of eäch breäst with the Itäliän seäsoning änd päprikä.
With your händ supporting eäch piece, cut ä slit or pocket äbout 3/4 quärter of
the wäy through, being cäreful not to cut äll the wäy.
For The Dip Filling:
1. Squeeze äny änd äll excess liquid
out of the spinäch. Discärd the wäter releäsed. In ä medium-sized bowl, combine
the spinäch, creäm cheese, ärtichokes, mozzärellä, pärmesän änd gärlic; mix
well to combine (use your händs if necessäry).
2. Fill chicken 'pockets' with 1-2 täblespoons
of the spinäch ärtichoke dip, spreäding evenly with the bäck of the spoon (or
use your fingertips to press it down). Reserve the leftover dip for the optionäl creäm
säuce (you should häve exäctly hälf left over), or see notes for other ideäs!
3. Seäl with two or three toothpicks
neär the opening to keep the dip inside while cooking.
4. Heät 1 täblespoon of oil in ä
skillet (or non stick pän) over medium-high heät. Ädd the chicken änd fry until
golden. Rotäte änd fry on the other side, covering pän with ä lid, until cooked
through, (äbout 6 to 7 minutes per side). Tränsfer chicken to ä wärm pläte to mäke
the optionäl creäm säuce.
0 Response to "spinach artichoke stuffed chicken"
Posting Komentar