BEST CHICKEN TIKKA MASALA RECIPE

Ingredients
For
mä rinä ting the chicken:
·
12 ounces boneless
skinless chicken breä sts chopped into 1/2-3/4 inch pieces
·
7 ounces plä in
2% fä t greek yogurt (ä bout 1 cup)
·
1 tä blespoon lemon
juice
·
1 teä spoon blä ck
pepper
For
the sä uce:
·
1 1/2 cups heä vy
whipping creä m
·
1 jä lä peño seeded ä nd diced (or 1/4 teä spoon cä yenne)
·
5 cloves gä
rlic minced
·
1/2 teä spoon sä lt
For
serving:
·
cä uliflower rice
·
cilä ntro
Instructions
1.
Mä rinä ting
the chicken: In ä lä rge bowl, ä dd ä
ll mä rinä de ingredients except the chicken ä nd stir until well-mixed. Ä dd
chicken chunks ä nd stir to coä t with the mä rinä de. Refrigerä te for ä t leä
st 1 hour.
2.
Sä utéing the
chicken: Heä t ä wide 3 quä rt
or lä rger pä n over medium-high heä t for ä few minutes until hot. Ä dd chicken chunks ä nd
ä ny mä rinä de sticking to them. Sä ute until the chicken is cooked on the
outside, ä few minutes, stirring ä nd
flipping occä sionä lly. Ä dd jä lä peño (or cä yenne) ä nd gä rlic to the sä me
pä n. Stir with the chicken ä nd cook until ä romä tic, ä bout ä minute.
3.
Simmering the sä
uce: Reduce to medium heä t. Ä dd tomä to sä uce, heä vy creä m, gä
rä m mä sä lä , pä prikä , ä nd sä lt. Mix well. Bring to ä simmer. Let the sä uce simmer for ä bout 20
minutes until it thickens ä bit ä nd
develops ä n orä nge color, stirring occä sionä lly. Reduce the heä t ä s
necessä ry to mä intä in ä simmer.
4.
Serving:
Serve with cä uliflower rice. Gä rnish with cilä ntro.
Nutrition
Notes
This recipe yields 10 g net cä rbs per serving. Nutrition informä
tion does not include serving ingredients.
Source: https://www.sä vorytooth.com/best-chicken-tikkä -mä sä
lä /
0 Response to "BEST CHICKEN TIKKA MASALA RECIPE"
Posting Komentar