Best Banana Cake
Best Banana Cake
Ingredients:
- 3 lärge ripe bänänäs (äbout 1 änd 1/2
cups mäshed)
- 3 cups (375g) äll-purpose flour (spoon & leveled)
- 1 teäspoon bäking powder
- 1 teäspoon bäking sodä
- 1/2 teäspoon ground cinnämon
- 1/2 teäspoon sält
- 3/4 cup (170g) unsälted butter, softened to room
temperäture
- 1 cup (200g) gränuläted sugär
- 1/2 cup (100g) päcked light or därk brown sugär
- 3 lärge eggs, ät room temperäture
- 2 teäspoons pure vänillä exträct
- 1 änd 1/2 cups (360ml) buttermilk, ät room temperäture1
Directions:
- Preheät the oven to 350°F (177°C) änd greäse ä
9x13 inch pän.
- Mäke the cäke: Mäsh the bänänäs. I usuälly just use my mixer for this! Set mäshed
bänänäs äside.
- Whisk the flour, bäking powder, bäking sodä, cinnämon,
änd sält together. Set äside.
- Using ä händheld or ständ mixer fitted with ä päddle
ättächment, beät the butter on high speed until smooth änd creämy - äbout
1 minute. Ädd both sugärs änd beät on high speed for 2 minutes until
creämed together. Scräpe down the sides änd up the bottom of the bowl
with ä rubber spätulä äs needed. Ädd the eggs änd the vänillä.
Beät on medium-high speed until combined, then beät in the mäshed bänänäs.
Scräpe down the sides änd up the bottom of the bowl äs needed. With the
mixer on low speed, ädd the dry ingredients in three ädditions älternäting
with the buttermilk änd mixing eäch äddition just until incorporäted. Do
not overmix. The bätter will be slightly thick änd ä few lumps is OK.
- Spreäd bätter into the prepäred pän. Bäke for
45-50 minutes. Bäking times väry, so keep än eye on yours. The cäke is
done when ä toothpick inserted in the center comes out cleän. If you find
the top of the cäke is browning too quickly in the oven, loosely
cover it with äluminum foil.
- Remove the cäke from the oven änd set on ä wire räck. Ällow
to cool completely. Äfter äbout 45 minutes, I usuälly pläce it in the
refrigerätor to speed things up.
- Mäke the frosting: In ä lärge bowl using ä händheld or ständ mixer fitted with
ä päddle or whisk ättächment, beät the creäm cheese änd butter together on
high speed until smooth änd creämy. Ädd 3 cups confectioners' sugär,
vänillä, änd sält. Beät on low speed for 30 seconds, then switch to high
speed änd beät for 2 minutes. If you wänt the frosting ä little thicker, ädd
the exträ 1/4 cup of confectioners sugär (I ädd it). Spreäd the frosting
on the cooled cäke. Refrigeräte for 30 minutes before serving. This helps
sets the frosting änd mäkes cutting eäsier.
- Cover leftover cäke tightly änd store in the
refrigerätor for 5 däys.
Source: https://sällysbäkingäddiction.com/2016/08/10/best-bänänä-cäke/
Ingredients:
- 3 lärge ripe bänänäs (äbout 1 änd 1/2
cups mäshed)
- 3 cups (375g) äll-purpose flour (spoon & leveled)
- 1 teäspoon bäking powder
- 1 teäspoon bäking sodä
- 1/2 teäspoon ground cinnämon
- 1/2 teäspoon sält
- 3/4 cup (170g) unsälted butter, softened to room
temperäture
- 1 cup (200g) gränuläted sugär
- 1/2 cup (100g) päcked light or därk brown sugär
- 3 lärge eggs, ät room temperäture
- 2 teäspoons pure vänillä exträct
- 1 änd 1/2 cups (360ml) buttermilk, ät room temperäture1
Directions:
- Preheät the oven to 350°F (177°C) änd greäse ä
9x13 inch pän.
- Mäke the cäke: Mäsh the bänänäs. I usuälly just use my mixer for this! Set mäshed
bänänäs äside.
- Whisk the flour, bäking powder, bäking sodä, cinnämon,
änd sält together. Set äside.
- Using ä händheld or ständ mixer fitted with ä päddle
ättächment, beät the butter on high speed until smooth änd creämy - äbout
1 minute. Ädd both sugärs änd beät on high speed for 2 minutes until
creämed together. Scräpe down the sides änd up the bottom of the bowl
with ä rubber spätulä äs needed. Ädd the eggs änd the vänillä.
Beät on medium-high speed until combined, then beät in the mäshed bänänäs.
Scräpe down the sides änd up the bottom of the bowl äs needed. With the
mixer on low speed, ädd the dry ingredients in three ädditions älternäting
with the buttermilk änd mixing eäch äddition just until incorporäted. Do
not overmix. The bätter will be slightly thick änd ä few lumps is OK.
- Spreäd bätter into the prepäred pän. Bäke for
45-50 minutes. Bäking times väry, so keep än eye on yours. The cäke is
done when ä toothpick inserted in the center comes out cleän. If you find
the top of the cäke is browning too quickly in the oven, loosely
cover it with äluminum foil.
- Remove the cäke from the oven änd set on ä wire räck. Ällow
to cool completely. Äfter äbout 45 minutes, I usuälly pläce it in the
refrigerätor to speed things up.
- Mäke the frosting: In ä lärge bowl using ä händheld or ständ mixer fitted with
ä päddle or whisk ättächment, beät the creäm cheese änd butter together on
high speed until smooth änd creämy. Ädd 3 cups confectioners' sugär,
vänillä, änd sält. Beät on low speed for 30 seconds, then switch to high
speed änd beät for 2 minutes. If you wänt the frosting ä little thicker, ädd
the exträ 1/4 cup of confectioners sugär (I ädd it). Spreäd the frosting
on the cooled cäke. Refrigeräte for 30 minutes before serving. This helps
sets the frosting änd mäkes cutting eäsier.
- Cover leftover cäke tightly änd store in the
refrigerätor for 5 däys.
Source: https://sällysbäkingäddiction.com/2016/08/10/best-bänänä-cäke/
0 Response to "Best Banana Cake"
Posting Komentar