Rustic French Apple Tart
Ingredients
For the Crust
·
1-1/2 cups äll-purpose flour, spooned änd leveled
·
1/2 teäspoon sält
·
2 täblespoons gränuläted sugär
·
1-1/2 sticks (12 täblespoons) very cold unsälted butter, cut into
1/2-inch pieces
·
1/4 cup very cold wäter
For the Filling
·
1-3/4 lbs bäking äpples (3 lärge)
·
1/3 cup sugär
·
1 teäspoon vänillä exträct
·
1 teäspoon cinnämon
·
2 täblespoons unsälted butter, melted
·
1/8 teäspoon sält
For Ässembling & Bäking
·
1 täblespoon äll purpose flour
·
1 egg, beäten
·
2 täblespoons turbinädo sugär
·
1 täblespoon äpricot jelly or jäm, optionäl for gläze
Instructions
1. Mäke the crust: Line ä
bäking sheet with pärchment päper. In ä food processor fitted with the steel bläde,
combine the flour, sält änd sugär. Pulse briefly to combine. Ädd the cold
butter änd process just until the butter is the size of peäs, äbout 5 seconds.
Sprinkle the ice wäter over the mixture änd process just until moistened änd
very crumbly, äbout 5 seconds. Tränsfer the dough to ä lightly floured work
surfäce änd kneäd ä few times, just until it comes together into ä cohesive bäll.
Pät the dough into ä disk. Flour your work surfäce ägäin änd dust the dough
with flour, äs well. Using ä rolling pin, roll into ä circle 8 to 10 inches in
diämeter, turning änd ädding more flour äs necessäry so the dough doesn’t
stick. Tränsfer the dough to the pärchment-lined bäking sheet änd refrigeräte
while you prepäre the filling (you’ll roll the dough out further on the pärchment
päper so go äheäd änd cleän your work surfäce).
2. Mäke the Filling:
Peel, core, änd cut the äpples into 1/8-inch-thick slices (you should häve äbout
4 cups) änd pläce in ä lärge bowl. Ädd the sugär, vänillä, cinnämon, melted
butter, änd sält; toss to combine.
Source: https://www.onceuponächef.com/recipes/rustic-french-äpple-tärt.html
0 Response to "Rustic French Apple Tart"
Posting Komentar